Ново поколение пистолети EASYForce

Категории:
Easy!Forse

От началото на 2017 година KARCHER заменя на всички модели професионални водоструйки и пароструйки досегашните пистолети EasyPress с новите EASY!Force.

Основанията за това са следните:

Работата с високо налягане изисква значителни физически усилия. Поради това ергономичността на пистолета за впръскване е толкова важна. Непрекъснатото притискане на спусъка на конвенционалните пистолети бързо предизвиква умора, болки в ръцете и прегърбване на оператора по време на работа. Пълното почистване е трудно без чести почивки или дори смяна на операторите. Новата технология EASY!Force променя това отведнъж и завинаги. Вече не са нужни усилия за удържане на пистолета. Никога досега не е било толкова лесно да се почиства с високо налягане.

EASYForce

EASYForce

Изцяло керамичен клапан за по-дълъг срок на работа.
Когато се появи неизправност на пистолета за високо налягане обикновено причината е повреденият от твърди частици клапан. Системата EASY!Force слага край и на това:
керамичната сфера и керамичното легло на клапана издържат на всякакви частици, които биха могли да причинят повреда. Това удължава многократно срока на работа в сравнение с пистолетите с обикновен клапан.

EASYForce

EASYForce

Патентованият съединител за бързо свързване EASY!Lock се свързва и разглобява бързо и лесно.
Новите пистолети EASY!Force се свързват с другите аксесоари (струйник, шланг, пянообразувател) до 5 пъти по-бързо в сравнение с конвенционалните съединители с резба. При това съединителите EASY!Lock са също толкова дълготрайни и здрави.

По-бърза подготовка — по-бързо изпълнена задача.
Досега сглобяването и разглобяването на пистолета за високо налягане отнемаше много време, преди всичко — за свързване или разединяване на различните съединители. Същото се повтаряше и при смяна на принадлежностите. Това вече е минало. Системата EASY!Lock обединява предимствата на бързодействащите съединители и на съединителите с резба. Така икономисвате време — около 80%, време, което ви е нужно за същинската работа, или за други важни дейности.

EASYForce

EASYForce

Удивително бърз, безопасен и здрав.

 

Нищо не е по-безопасно, надеждно и дълготрайно от резбовите съединители. Нищо не икономисва повече време от бързодействащите съединители. Само едно нещо съчетава предимствата и на двата вида съединители – EASY!Lock са здрави катo обикновените съединители с резба и лесни за използване като бързодействащите съединители. Застопоряването на резбата се извършва с помощта на конусна повърхност. Чрез завъртане с ръка на 360° съединителите с насочваща повърхност и многозаходова резба свързват всички компоненти — от помпата за високо налягане до дюзата. Бързо и безопасно. При системата EASY!Lock нововъведенията не са за сметка на теглото — съединителите не са по-тежки от обикновените съединители с резба. Малко, но важно подобрение е направено и на уплътнението на струйника от страната на дюзата – то вече се разполага радиално, непосредствено пред свързващата резба. Поради това е по-дълготрайно и уплътнява по – добре.

EASYForce

EASYForce

KARCHER са разработили и различен набор от преходи, които позволяват използването на аксесоари от стария стандарт EasyPress с новия EASY!Force и обратното.

Всичко това улеснява работата с професионалните водоструйки и пароструйки на KARCHER и подобрява производителността при почистване.